Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Japán nemzeti étele: a nattó - Megőrülsz érte vagy felfordul tőle a gyomrod Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 13.
ImageA fermentálásról szóló bejegyzésem után többen is kérték, hogy írjak bővebben a közkedvelt japán nemzeti ételről, a nattóról, és nem ártana egy recept is hozzá. Mivel az újságíró fő vágya, hogy az olvasók információs igényeit kielégítse, jöjjön most test- , pontosabban ízközelből a nattó!
Tovább...
 
Egymilliárd forintos kormányzati támogatás az alsóvárosi rét fejlesztéséhez Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 13.
ImageSzékesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.
Tovább...
 
Ne tökölj! Termeld és süsd magad! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 13.
ImageNemrég toltam be a sütőbe egy jókora sütőtököt. Szabálytalanul szétcsapdosott teste édesen izgató illatot árasztva sistereg a forró szaunában. Pörkölődik a széle – kissé feketébe hajló köntösből szeretem igazán kihámozni – és az itt-ott meghagyott magvak is víg pattogós táncot járnak a hullámzó, bugyborékoló narancs-tengerben. S ha már így rácsodálkoztam erre az ízletes, kimondottan őszi-téli étekre, ássunk le a gyökerekhez! (Sokáig nem kell ásni, mert gyökérzete sekély…)
Tovább...
 
Közmeghallgatást tartanak jövő pénteken a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 13.
ImageJövő pénteken tartanak Közmeghallgatást a Városházán: a Modern Városok Program fejlesztéseiről és a helyi, a parkolóépítést, a kerékpárutakat és a lakásszövetkezeti működést érintő közügyekről. A városban élőket foglalkoztató témákkal kapcsolatban a polgármester online fogadóóráján, november 6-án is lehet észrevételeket és kérdéseket jelezni.
Tovább...
 
Vissza a természethez és a hagyományokhoz! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 13.
ImageA Kárpát-medencei hagyományokban gyökerező és a természeti folyamatokhoz alkalmazkodó gyümölcsészetről nyílt vándorkiállítás Székesfehérváron, az Öreghegyi Közösségi Házban. A tíz napon át látogatható tárlat bemutatja, milyen technikákat és folyamatokat érdemes követnünk ahhoz, hogy a kellő mennyiségű és kitűnő minőségű élelmiszereinket magunk termeljük meg kiváló környezetben.
Tovább...
 
November 15-ig lehet pályázni az ösztöndíjra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 13.
ImageSzékesfehérvár városa ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló helyi fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az adatlap kitöltésével és a szükséges mellékletek csatolásával lehet megpályázni november 15-ig. A támogatást általános és középiskolások, valamint a felsőoktatásban tanulók igényelhetik.
Tovább...
 
Őszi Megyekorzó a Megyeháza előtti Szent István téren Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2017. október 13.
ImageA megye számos településéről érkező őstermelők, kézművesek hozzák el minőségi termékeiket szombaton a Megyeháza előtti Szent István térre. A vásár mellett látványos, szórakoztató népi játékok is várják a kicsiket és nagyokat a Megyekorzón.
Tovább...
 
Ma etetjük a jövő betegeit!  az otthoni érkatasztrófákról tanácskoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 13.
ImageMit kell tenni otthoni akkut érkatasztrófa esetén? Mi a feladata az egészségügyi ellátórendszer egyes állomásainak? Hogyan lehet megelőzni a sokszor végzetes történéseket és mi a magyar valóság? Ezekben a témakörökben tanácskoznak a szakorvosok a Fehérvári Atherosclerosis Találkozón, melyet ötödik alkalommal rendeznek meg ma és holnap a Hotel Magyar Királyban.
Tovább...
 
Fermentáljunk kimchit vagy nattót! - Így készül a koreaiak és a japánok nemzeti étele Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 12.
ImageAki jártas egy kicsit a koreai és a japán konyha ízvilágában, annak bizonyára nem hangzik ismeretlenül e két nép nemzeti étele (kimchi és nattó), amelyek elkészítéséhez elengedhetetlen a fermentálás ismerete és alkalmazása. Ezzel az erjesztési módszerrel készülnek egyébként a kefirek, joghurtok, tejfölök is. Sőt, a söröket, borokat sem élvezhetnénk e kémiai folyamat igénybevétele nélkül!
Tovább...
 
Fontos-e a reggeli étkezés? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 12.
ImageAnyukám minden nap elmondja – akár náluk ébredek, akár a saját lakásomban, mert telefonon folyamatosan ellenőrizni próbálja tevékenységeimet -, hogy milyen rosszul teszem, hogy nem reggelizek. Merthogy az szerinte nagyon fontos. Én viszont képtelen vagyok ébredés után rávenni magamat arra, hogy egyek. Egyszerűen nem megy. Egy-két órán át biztosan nem. Ezért most utána jártam annak, hogy valóban fontos-e a napindító étkezés?
Tovább...
 
Önkénteskedni menő! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 12.
ImageSzombaton Médianapot szervez Székesfehérváron a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete – Önkénteskedni menő! szlogennel. A nyitott rendezvényre a Táska Rádióban kerül sor: workshopokkal, pódium-előadásokkal és a helyi lehetőségeket bemutató börzével várnak minden érdeklődőt. Az önkéntességről mint örömforrásról szóló programon több sztár bemutatkozik, lesz szó külföldi és magyar programokról, valamint a média szerepéről is.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11496 - 11506 / 20492